Kansainvälinen FICC Rally Puolan Slawassa 2013
(kuvia tapahtumasta tekstin jälkeen).
Ralli järjestettiin 6-14 elokuuta 2013 Slawan kaupungissa ja siihen osallistui kaikkiaan 468 autokuntaa 27 eri maasta, Suomesta yhteensä 82 autokuntaa. Kouvolan seudulta oli laskujeni mukaan 3 autokuntaa, Kantoset, Kossilat ja Sihvolat.
Slawan kaupunki sijaitsee Länsi Puolassa noin 120 kilometrin päässä Saksan rajakaupungista Frankfurt Oderista. Monet saattavat vielä muistaa vanhan Oder-Neisse-linjan. Oder–Neisse-linja (puolaksi Granica na Odrze i Nysie Łużyckiej, saksaksi Oder-Neiße-Grenze) on toisen maailmansodan jälkeen vedetty Saksan ja Puolan raja. Rajalinja seuraa Tšekistä tullen Neissejokea, kunnes joki yhtyy pääjokeensa Oderiin.
Sijainnista johtuen reittivalintoja oli runsaasti tarjolla. Monet valitsivat ”riskimmän” Baltia-Puola-reitin. Kirjoittaja halusi välttää riskejä valitsemalla Saksan ja Frankfurt Oderin kautta kulkevan reitin, koska Puolan osuus jäi tällä reittivalinnalla vain 120 kilometriin per sivu. (Kokemusta siinäkin).
Hieman jäin ihmettelemään sitä, miksi oli alun perin hyväksytty näin pieni paikka huonojen tieyhteyksien päässä. Järjestäjä oli tietoinen rikosriskeistä Puolassa ja varannut paikalle vahvan vartioinnin. Paikalla oli jatkuvasti vartijoita ja poliisi. Alue oli aidattu ja varustettu lukituin portein joista leirin aikainen kulku oli ohjattu vain yhden portin kautta. Portin lisäksi alueelle johtavalla tiellä oli puomi, jossa oli fyysinen vartiointi kiertovartioinnin lisäksi. Turvallisuus näytti siltä osin hyvin hoidetulta, sen sijaan hätäevakuointi olisi saattanut olla haasteellinen.
Slawan leiri oli pienehkö, mutta kaunis paikka järven rannalla. Käytettävissä olevan alueen pienuudesta johtuen matkailuvälineet paikoitettiin varsin tiheään, parhaimmillaan metrin välein toisistaan. Tunnelma oli hyvä ja sääkin suosi järjestäjiä ja helli osallistujia. Korkeapaine tarjosi hellettä joka 35 asteeseen saakka. Lomalaista lämmin ei haitannut, lämmin ja aurinkoinen ilma korjasi monia puutteita ja tarjosi erinomaisen syyn maistella paikallisia panimotuotteita.
Ohjelmatarjonta oli FICC:in tapaan runsasta. Oman Suomi-illan lisäksi päästiin tutustumaan monien muiden maiden järjestämiin tilaisuuksiin, joissa sai maistella eri maille tyypillisiä makupaloja- ja juomia. Näistä mainittakoon mm. Saksa, Englanti, Venäjä ja Turkki jne. Suomi-ilta oli ehdottomasti parasta laatua runsaine pöytineen ja juomineen. FICC:in presidentti portugalilainen Joao Pereira vieraili myös illassamme.
Tapahtumaa voi luonnehtia myös opintomatkaksi, koska ensi vuonna vastaava FICC järjestetään Suomessa. Nyt on lähimuistissa ne asiat, jotka ensi vuonna voi tehdä paremmin. Porin FICC:in markkinointi on jo lähtenyt käyntiin. Suomalaiset esiintyivät Slawassa yhtenäisissä FICC Pori t-paidoissa teemana ”The Best Ever”.
Heitänkin tässä lopussa haasteeksi kaikille Kouvolan seudun karavaanareille, että lähtekäämme Poriin ennätyssuurella joukolla, nyt matka ei ole esteenä. Kaikki mukaan, vaunut ja autot! Paikka on hieno, tilaisuus on mieliin painuva, ja yhdessä siitä tulee The Best Ever!
Terveisin
Risto Sihvola
Matkailuasiamies
Seuraavassa kuvia reissusta.
Ensimmäisessä rivissä Suomen osasto paraalissa, Liiton puheenjohtaja Juha Hämäläinen ja F.I.C.C. President. João Alves Pereira Suomi illassa.
Toisessa rivissä Suomi-illan vastaanottajat Pirjo ja Juha Hämäläinen ja Hannele ja Raimo Myllymäki, Suomi-illan pöydän valmistelu ja pöytä.
Kolmannessa rivissä Kantoset Kouvolasta, Englantilaisten "katu" ja Saksan osaston iloiset naiset.
Neljäs rivi, leirin vartiointia ja Risto Sihvolan Fatima II ja nallet Puolassa.
( klikkaa kuvaa niin saat sen vähän isommaksi)